top of page

מסע אל החגים של פעם

מסע נוסטלגי, מרגש ומצחיק אל מנהגי החגים והחגיגות בישראל הצעירה, דרך צילומים מקוריים, סרטונים נדירים ופרסומות ישנות.

המפגשים מועברים גם בשפה האנגלית.

אורך כל המפגשים כשעה.

מסע בין שנות טובות של פעם

db8fc4670a9f22f4e3669d3138540ef5.jpg

בימינו, עם פרוס השנה החדשה אנו שולחים הודעת שנה טובה גנרית בווצאפ או במייל, אך לאורך עשרות שנים היה נהוג בארץ ובתפוצות לשלוח איגרות שנה טובה שהיוו חלק בלתי נפרד מהתרבות הפופולרית. איגרות השנה הטובה היו פלטפורמה המשקפת את המתרחש באותה תקופה ועסקו בנושאים שהיו חלק בלתי נפרד מחיי היומיום של העם היהודי. בהרצאה זו נצא למסע ויזואלי רווי קיטש ונצנצים ונסקור את תולדות איגרות השנה הטובה מלידתן באירופה של אמצע המאה ה-19 ועד לשנות ה-90 של המאה הקודמת: היכן נולד המנהג? מה היו הדימויים הרווחים? מה עשה דואר ישראל על מנת לא לקרוס בתקופת השנה החדשה ואיך הזמרת מדונה השתלבה במנהג?

מסע אל חנוכה של פעם

13081.jpg

איך נראה חנוכה בעידן בו יש סוג אחד של סופגניה ולסביבונים אין מנוע חשמלי? מוזמנים להצטרף אליי למסע נוסטלגי ומשעשע של סיפורים מפתיעים על מנהגי החג, אנקדוטות על אור וחושך וגיחה לחגיגות החנוכה בתל-אביב הקטנה. מתי ואיך נולד הסביבון? היכן נערך נשף הלביבות? על גג איזה מבנה ניצבת חנוכיה מאז שנות ה-20, ואיך השתנו החיים בעיר בעקבות הקמת חברת החשמל? בהרצאה ייחשף גם את המתכון הסודי משנות ה-60 ל"סופגניות משלשום" וללביבות תפוזים!

פורים של פעם: מימי תל- אביב הקטנה לשנות ה-60

1266 (1).jpg

מאז ומתמיד חגיגות פורים בתל-אביב התאפיינו בנשפים גדולים, תהלוכות עדלאידע, תחפושות ססגוניות והעיר העברית הראשונה נשטפה בחגיגות למספר ימים. בהרצאה זו נסקור את חגיגות הפורים בעיר משנות העשרים ועד לשנות השישים: מה היו התחפושות הפופולריות לאורך השנים? מי הוכתרה כמלכת אסתר התימנייה הראשונה ומה עלה בגורלה? מי החבורה שמצאה את עצמה על ספסלי הנאשמים של בית המשפט הבריטי עקב ניסיון לחבל בתהלוכות העדלאידע וכיצד זוג הקופים מוצי ופוצי מגן החיות העירוני קשורים לחג? יחד נצא למסע פורימי משעשע ברחובות העיר.

מחג מתן תורה לחג החלב- שבועות של פעם

FL31106970.jpg

בתקופת המנדט ובישראל הצעירה הפך חג השבועות מאחד החגים היהודיים השוליים לחג חשוב ומרכזי, המסמל את חזרת העם היהודי אל ארצו ואת עבודת אדמת המולדת. חגיגות השבועות נערכו בפריסה ארצית, בישובים כפריים ועירוניים והתאפיינו בהמוני ילדים ונוער לבושי לבן, עטורי זרים ונושאי טנא, ששטפו את הארץ בתהלוכות, ריקודים המוניים וטקסי ביכורים. מי יזם את מסורת טקסי הביכורים? איך הפך החג החקלאי לחג החלב? במה נבדלו החגיגות בעיר מהחגיגות הכפריות, ומה עשה מי שלא ידע לרקוד ריקודי עם? כל זאת ועוד בהרצאה נוסטלגית ומשעשעת מלווה בתמונות, סרטונים ועוד אוצרות מהארכיון.

bottom of page